En anderledes tid...

2020-03-20 09:28

Vi er mildest talt i en anderledes tid her i Danmark...

For blot få uger siden, var Covid-19 (i daglig tale Corona-virus), "en by i Rusland". 

Virussen var jo helt nede i Kina, og når vi læste eller så nyheder, trak vi på skuldrene og tænkte "Nå, ja"...

Livet gik videre. Der blev afholdt koncerter, fester, folk tog flittigt på ferie i udlandet. 

Næsten som ramt af lynet, gik det MEGET stærkt her i lille Danmark. Det startede med en TV2-medarbejder kom til landet, og var smittet. Et par dage efter var der 2 smittede, så 6 smittede, og så steg antallet af smittede støt, og hurtigt!

I skrivende stund (20/3 kl 0945) er der 1151 smittede. 6 er døde. Det forventes at det såkaldte "mørketal" omkring smittede, er væsentligt højere. 

I starten var der forbud mod at samles mere end 1000 personer. Det tal faldt til 100 mennesker, og i denne uge, må man ikke samles mere end 10 personer. 

Alle skoler og daginstitutioner er lukket. Medarbejdere er blevet sendt hjem, nogle med løn, andre uden løn. Nogle har stadig deres job, andre har fået en fyreseddel. 

Den danske regering har været god til at holde hænderne under de danske virksomheder med hjælpepakker, og det er meget positivt. Der er mange lande rundt om i verden, hvor virksomheder IKKE bliver hjulpet i samme grad. 

Jeg har valgt aflyse alle fotograferinger frem til 1/4, som tingene er lige nu. Perioden bliver højst sandsynligt forlænget. Flere konfirmationskunder og bryllupskunder har aflyst deres fotograferinger. Nogle har fået nye datoer for den kirkelige handling, andre har endnu ikke fået en ny tid. Mange kirkelige handlinger bliver komprimeret kraftigt, når samfundet "åbner" igen. Det giver udfordringer med at få en tid, da jeg i forvejen er optaget på mange tider senere på året. 

Mange erhvervsdrivende, står i samme situation. Meget lille, eller ingen indtjening lige nu. Når krisen er overstået, kan de risikere, at de slet ikke kan følge med kundernes efterspørgsel. Det kan skabe positive ting, men også negative ting, såsom konkurser, øget arbejdsløshed og andre negative spiraler. 

Frem for alt gælder det om at støtte de lokale butikker nu som aldrig før. 

Livet i Danmark er bestemt anderledes... 6 personer er døde. 6 mennesker, som har familier i sorg. Flere mennesker vil dø, og mange pårørende vil sørge over tabet. Mange arbejdspladser går tabt, vores velfærdssystem er under kraftig belastning, og det bliver nok ikke bedre den kommende tid. 

Tag nu den her sygdom seriøst, snak med dine kære omkring de følger den kan have. Dine børn skal også have besked, men gør det nu på en saglig måde. 

Det her bliver ikke løst med en Netflixfilm alene. 

Tak fordi du læste med :)

God dag.