Nyt år, nye muligheder.

2023-01-02 08:29

Kære alle. 

Velkommen til 2023,

Vi er kommet igennem 2022, hvilket for os (og mange andre) var et forandringens år. 

Vi kom ud af Coronaens tag, og følte vi lige var kommet ovenvande, og kunne trække vejret igen. Krigen i Ukraine føltes så langt væk, og så alligevel så tæt på. I starten mærkede vi ikke den store effekt fra krigen. Andet end den vi så i TV. Men når en udsendelse i TV bliver for meget, så kan man jo altid skifte kanal. 

Snart skulle det vise sig, at selvom TV kan skifte kanal, så kom krigen i Ukraine tættere på, og fik større og større konsekvenser. 

Priserne på energi, el og brændstof steg ganske eksplosivt, og dette ret hurtigt. Tilmed fulgte fødevarer også med, og krigen blev hurtigt et element, der ramte alle. Derudover tog ejer-boligernes værdi også noget af et dyk, ovenpå nogle gode år, trods corona. Hele vejen rundt ramte krigens følger.

Naturligt nok begyndte folk at holde lidt mere på pengene, for frygten var, at der måske ikke var nok penge til den næste el-regning, mad eller måske skulle bilen sælges? Nogen overvejede sågar at sælge deres hus?

De fleste virksomheder mærkede også krisen og krigen. For dem steg omkostningerne også. Både på energipriserne og på udgifter til transport, demballage og så videre.

Har KiWa Foto kunne mærke krigen? Svaret er kort: JA!

Som hos alle andre virksomheder, er vores omkostninger også steget. Og vi kan mærke at flere af vores kundegrupper, har valgt at vælge fotografering fra. Simpelthen fordi at der skal være mad på bordet, og penge til øgede udgifter til mad, husleje og brændstof. Vi har haft væsentlig færre kunder til portrætfotografering end de andre år. 

Vi kan også mærke at booking til bryllupsfotografering i 2023, er for nedafgående. Til gengæld havde vi rekord af bookinger til bryllup i 2022. Jeg tror at mange valgte at gifte sig, inden krigens økonomiske klamme hånd, kunne risikere at have endnu større effekt på folks økonomi.

Og vi forstår det så udemærket. At I som kunder og følgere, vælger at passe på jeres nærmeste, holde vingerne ekstra tæt rundt omkring jeres børn, og bygge rede. Det er det vores primat-hjerne trods alt er indrettet til. At passe på dem vi holder af. 

Vi håber at 2023 bliver et år, hvor lyset igen kan skinne frit på borgerne i Ukraine, hvor de kan vågne op til fuglefløjt, og nyde dagens første stråler af sol, og hvor tingene bliver lidt mere normale for os allesammen.

Vi har mange planer for 2023, blandt andet en webshop, dedikeret til at sælge nogle af vores fysiske varer, blandt andet vores tryk, kalendere og andre produkter. Desuden arbejdes der på et online fotokursus, som vi også håber på at kunne blive færdige med i 2023. 

Derudover arbejdes der på flere andre tiltag i 2023, dem løfter vi sløret for løbende. 

Rigtig godt nytår! og tak for støtten!